Sarah by Lady Gaga

 

StoryOnline: Először is szeretnénk gratulálni a The Fame című debütáló lemezed első születésnapjához. Mindössze egy év telt el a feltűnésed óta, és te máris óriási popikonná váltál. Még Madonna is azt nyilatkozta, hogy a fiatalkori önmagát látja benned. Számítottál valaha ekkora sikerre?
Lady GaGa: Köszönöm. Nézd, egész életemben nagyon keményen dolgoztam. Kicsi korom óta zenélni tanulok, szinte nem is csináltam mást. Később New York-i klubokban játszottam. Mindig is tudtam, az a sorsom, hogy zenész legyek. De elképzelni sem mertem azt a fantasztikus évet, amit átéltem. Egyszerűen leírhatatlan volt.

Nemcsak énekesnő, hanem divatikon is vagy egyben. Christina Aguilera, Kylie Minogue és Britney Spears - mind megpróbálják utánozni a stílusodat. Milyen érzés ezt látni? Ki, vagy mi ad neked inspirációt?
Én nem gondolom, hogy bárki is lemásolt volna. De nagyon örülök neki, ha valaki figyelemmel kíséri a pályámat, és elismeri a munkámat. Egyébként anyukám inspirál.Ez aranyos. De, ha már szóba került a család - a papádnak nemrég szívműtétje volt. Hogy érzi magát?
Már otthon lábadozik. Rengeteget pihen, és egyre jobban van. Érzem, hogy teljesen fel fog épülni. A mi családunk erős, ezt a nehéz időszakot is túl fogjuk élni.

Jó egészséget kívánunk neki. Nos, rengetegen imádják a dalaidat, a stílusodat, de egyesek szerint egy kicsit őrült vagy. Miként érintenek ezek a kritikák?
Igazuk van.

Ebben a veszett egy esztendőben rekordszámú magazinfotózásod volt, az elkészült képek nagy részén pedig elég sokat mutattál magadból. Ez csak az imázs része, vagy szeretsz meztelenkedni?
Ahogy mondod, imádok meztelen lenni! Számomra ez jelenti a természetességet.

Örömmel konstatáltuk, hogy november 23-án jelenik meg az első albumod kibővített változata. Miért a régi dalokkal együtt jelenteted meg az újakat, miért nem egy önálló lemezen?
Igaz, a The Fame Monster nem egy teljesen új album lesz. De olyan dalok is lesznek rajta, amiket eddig nem hallott a közönség. Ezek is az elmúlt két év szerzeményei, és a legjobbak, amiket valaha írtam. De azt akartam, hogy a régiekkel együtt hallgassák őket, mert kiegészítik egymást, mint a jin és a jang. Leginkább második résznek lehet nevezni, ahogy Jay-Z is teszi a lemezeivel.

 

 

Sarah by Lady Gaga

 

Tehát érettebb dalok?
Mindenképpen. Beutaztam az egész világot, és egyfolytában a hírnevet és a pénzt hajszoltam. De rájöttem, csak a szerelem és a művészet a fontos, na meg, hogy a szeretteim körülöttem legyenek. Nekem viszont a magány lett a párom, és elragadtak a félelmeim. Sokáig semmitől sem tartottam, nem érdekelt semmi, de rá kellett jönnöm, hogy én is emberi lény vagyok. Ezért mindenről írtam egy dalt, amitől rettegek - a Szex Szörnyeteg, az Alkohol Szörnyeteg, a Szerelem Szörnyeteg, a Hírnév Szörnyeteg - és ebből állt össze aztán a The Fame Monster.

Igazából maga az album borítója is ezt sugallja - miként lett Stefaniból Lady GaGa?! Hiszen a delux kiadás elején sötét hajjal pózolsz, a barna pedig az eredeti hajszíned.
Ez a művészet, amibe ugyebár mindenki azt lát, amit szeretne. Végre meg akartam válaszolni azt, amit mindenki kérdez: ki is az a Lady GaGa? Mivel a szemüvegem és a hajam miatt soha nem látszik az arcom, nehéz igazán a lelkembe látni. Ez számomra nagyon vicces és önironikus, mert abban a hitben éltem, hogy mindenki ismer. Hiszen mindig őszintén beszéltem szerelemről, szexről, hazugságokról - de az embereknek még mindig nem sikerült megismerniük az igazi énem. Ezért úgy döntöttem, hogy megmutatom nektek azt a képet, amin tényleg én vagyok. De ettől a fotótól sem fog szerintem változni a helyzet.Valóban rengeteget látunk szerepelni, de a magánéletedet mindig próbálod megőrizni magadnak. Minket mégis érdekelne, hogy egyedül térsz-e nyugovóra esténként?
Nincs barátom, csak a munkára összpontosítok.

Ez szomorú.
Rohadtul nem vagyok szomorú emiatt. (Nevet)

Rendben, ha boldog vagy, akkor mi is azok vagyunk. (Nevet) Már csak arra lennék kíváncsiak, miként érintett, amikor néhány hónapja mindenki arról beszélt az egyik koncerted után, hogy van valami olyan a bugyidban, aminek nem kéne ott lennie? Aztán egyenesen hermafroditának tituláltak.
Nem szeretnék erre válaszolni. Amennyiben a zenéről szeretnél tovább beszélgetni, akkor folytathatjuk. De ez túl személyes kérdés, és nem is túl kedves.

Oké, elnézést. Nem akartalak megbántani. Említetted Jay-Z-t, és a feleségével Beyoncéval dolgoztál is nemrég együtt. Hogyan ismerkedtetek meg?
Elég sokat találkoztunk különféle díjátadókon. Aztán egyszer csak felhívott telefonon, és rájöttünk, hogy sok a közös bennünk. Tehát úgy döntöttünk, hogy csináljuk meg újra az egyik dalát. Ennyi röviden.

 

Sarah by Lady Gaga

 

Sarah by Lady Gaga


Turnézni viszont egyedül fogsz, pedig KanYe Westtel tervezted. Mi történt?
Igen valóban így volt, de aztán úgy gondoltuk, hogy még nem jött el az ideje a közös körutunknak. De teljes mértékben támogatott, amikor önállóan kezdtem bele a szervezésbe. Nagyon jó ember.Szóval az egésznek semmi köze sincs a Taylor Swift-botrányhoz? Mármint ahhoz, hogy KanYe beszólt Taylornak a VMA-n, és utána állítólag megutálta a fél világ?
Nem, nem. Ettől függetlenül hoztuk meg a döntést.

Az ominózus turné kapcsán felmerült a kérdés, hogy GaGa az európai állomások során merre jár majd?! Legnagyobb meglepetésünkre közölte: hozzánk is ellátogat! Természetesen pontos dátum egyelőre nincs, ám az biztos, hogy jövőre a Lady GaGa-fanok egy hatalmasat bulizhatnak kedvencükkel!

A nagy hírt pedig kivágtuk nektek a beszélgetésről, hogy a saját fületekkel is hallhassátok az énekesnő bejelentését.


Sarah by Lady Gaga


VideĂłklipp cĂ­me


VideĂłklipp cĂ­me


VideĂłklipp cĂ­me

 

VideĂłklipp cĂ­me

 

VideĂłklipp cĂ­me

 

VideĂłklipp cĂ­me

 

VideĂłklipp cĂ­me

 

VideĂłklipp cĂ­me

 

VideĂłklipp cĂ­me

 

VideĂłklipp cĂ­me

 

VideĂłklipp cĂ­me

 

VideĂłklipp cĂ­me

 

VideĂłklipp cĂ­me

 

VideĂłklipp cĂ­me

 

VideĂłklipp cĂ­me

 


Interjú nao cool
VideĂłklipp cĂ­me

 

 

Oldalmenü
Szavazás
Szereted Lady Gagát?
IMÁDOM ő a bestem
Szeretem
Nem is tom :S
Nem annyira
Nem szeretem
Naptár