Hogy ki a fétismodell? Valójában elég nehéz ezt pontosan megfogalmazni. Mondjuk úgy, hogy olyan modell, aki a férfiak legtitkosabb vágyait jeleníti meg.  A fétismodell nem aktmodell, nem pornószínésznő és nem glamourmodell. Egy kicsit mindegyik, egy kicsit egyik sem. A fétismodelleket leginkább lakkbőr, latex és mindenféle extrém cuccokban kapják lencsevégre, amikhez általában vad pózok, extrém sminkek és frizurák párosulnak. Mindennek tetejébe rengeteg fétistípust különböztethetünk meg egymástól. Van orvosi fétis, ennek a hívei nővérkének öltözött csajokat szeretnek nézegetni a neten. Létezik megkötözős fétis (bondage), ezt a japánok például művészi szintre fejlesztették (kinbakunak hívják). Minden kötésfajtának saját neve van. Ismerünk továbbá láb-, cipő, fehérnemű, fűző- és rendegetg egyéb fétist, a jó ízlés határain belül talán nem is szeretnénk mindent felsorolni :) Józan ésszel fölmérve azonban a fétis mindig is jelen volt az életünkben - és ez nyilván nem változik belátható időn belül. Ráadásul ahogy a japán kultúra szép lassan áramlik nyugat felé, egyre több, már-már abszurd fétis kap mind nagyobb nyilvánosságot.

 

Ami a fétismodellek stílusát illeti, elég széles a paletta. Van, aki a gótikus vonalat erősíti, van, aki kifejezetten a viktoriánus Anglia korszakát érzi magáénak, és rengeteg mangastílusú lány is létezik. Van, aki mindenféle orvosi műszerekkel hadonászik a fotókon, és van olyan is, aki szimplán csak szívesen hord lakkruhát, és máris fétismodellnek bélyegzik. Az első fétismodell Bettie Page volt, az ötvenes években már mai szemmel nézve is elég durva képek jelentek meg róla, elfenekelős, megkötözős, és minden, mi férfiszemnek (és szájnak) ingere.

Lady GaGa előszeretettel vet be fétiscuccokat nem csak a színpadon (emlékezzünk csak a lakk és latex rucikra vagy a megkötözős, befáslizós képsorozataira), mégse neveznénk fétismodellnek. Van viszont, aki kifejezetten ebből csinált karriert: Dita Von Teese vagy Masuimi Max például ebből éldegél jópár éve.

Egy biztos: a lakk, a szegecs, lánc és latex szinte évről évre megjelenki valamilyen formában a kifutókon, és népszerűségéből kiindulva ez nem is lesz másként. A lányok legtöbbjének van otthon legalább egy latex leggingse vagy lakkcipője. A fétis tehát akár hivatás is lehet, akár egy futó trend az ember életében, egy biztos: művelni csak ésszerű keretek között szabad. Aki viszont szépen, ízlésesen teszi, azt illik megbecsülni, hisz ez is egy szakma. Elvégre nem mindenki képes lakkba burkolva, kipeckelt szájjal szexi képet vágni:)

 

Oldalmenü
Szavazás
Szereted Lady Gagát?
IMÁDOM ő a bestem
Szeretem
Nem is tom :S
Nem annyira
Nem szeretem
Naptár